OVER ONS

BIJBELSE WAARDEN EN NORMEN ALS UITGANGSPUNT

PERSONEEL

Grietje Captein-Ludema

directeur, aanwezig op maandag/dinsdag/donderdag

Petra de Jong  

IB-er (dinsdag)

Ada Groenendijk

leerkracht groep 1-2 (maandag/dinsdag/woensdag-om de week)

Geessiena Kuijper  

leerkracht groep 1-2 (woensdag-om de week/donderdag/vrijdag)

Tineke Boone  

leerkracht groep 3-4 (maandag t/m donderdag)

Anneke Verkerk

leerkracht groep 5-6 (maandag t/m vrijdag)

Fenny van Brakel

leerkracht groep 7-8 (maandag-om de week/dinsdag/donderdag/vrijdag)

Ente van den Berg

Onderwijsassistent (maandag t/m vrijdag - alleen de ochtenden)

Marrit Agricola

Stagiaire in groep 7-8 (maandag-om de week/woensdag)

Stagiaire in groep 3-4 (vrijdag)

GROEP 3-4

GROEP 5-6

Wij, Saar, Jelte, Melissa, Teije, Nieke, Sifra, Emilie en Rick zijn de kinderen van groep 3. Wij vinden het leuk en spannend om naar groep 3 te gaan.

We leren lezen, schrijven en rekenen. Dit doen we iedere dag. Natuurlijk mogen ze ook nog lekker spelen en dat zal meestal ‘s middags het geval zijn.

 

De methoden die we gebruiken in groep 3 zijn:

Veilig Leren Lezen – Kimversie (nieuw), Pennenstreken (nieuw) en Pluspunt.

Maandag 3 september beginnen we weer volop met het leren van de letters en woordjes. We leren  de aangeleerde letters gelijk in blokschrift te schrijven.

 

Han, Jesse, Stijn, Daiwy, Alwin, Carlijn en Nienke zijn de kinderen van groep 4.

In groep 4 leren we steeds meer. We hebben iedere dag rekenen (Pluspunt), taal (Staal), schrijven, lezen, tafels leren en werken op de computers. In groep 4 werken we met dagkaarten, gaan we naar gym, hebben we Verkeer, Engels, Techniek en Wereldoriëntatie.

 

Zoals u ziet is er genoeg te doen op CBS Sjaloom. Een school waar je als kind groeit, bloeit en zich thuis voelt.

 

Juf Boone is de hele week in groep 3 en 4.

GROEP 7-8

Hallo allemaal,

Wij willen ons als groep 7/8 graag even aan jullie voorstellen:

In groep zeven zitten we met vier jongens en vijf meiden: Lars, Johannes, Ruben, Charlie, Jill, Marith, Romy, Lenna en Iris.

In groep acht zijn we met zijn zevenen: Bjorn, Mart, Sem, Tim, Jildau, Amy en Emily (we zijn een tweeling maar lijken niet echt op elkaar).

 

Met zijn allen hebben we het ontzettend leuk. Dit komt onder andere doordat we na elke vakantie nieuwe plaatsen in de klas krijgen, zo leren we met elkaar omgaan en leren we elkaar beter kennen.

We krijgen in heel veel verschillende vakken les; rekenen, taal, spelling, lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, natuniek, blits, estafette, Engels, muziek, gym, tekenen en handvaardigheid.

 

Onze juf vindt het nodig om ons op maandag huiswerk mee te geven en groep acht krijgt er ook nog eens op donderdag huiswerk bij. Het is niet altijd leuk om huiswerk mee te krijgen, maar wel leerzaam. We oefenen namelijk met werkwoordspelling. Daarnaast krijgt groep acht nog reken- en taalhuiswerk.

 

We hebben allemaal onze hobby’s; voetbal (kijken), paardrijden, gymnastiek, survivallen en nog heel veel andere leuke dingen.

Samen zijn we een ontzettend leuke Kanjerklas!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kom je toch gewoon eens langs?! Vinden we gezellig!

 

 

HET TEAM

Graag willen wij ons even voorstellen. Wij, Twan, Luuk, Esther, Zeger, Jan, Thijs, Lise, Skandar, Gijs, Leon, Anouk, Susan, Lisanne, Sven, Sem, Diede, Anna, en Amelie zijn een gezellige vrolijke groep kleuters. We zijn enthousiast, nieuwsgierig, houden van spelen. Van praten en zingen, van gymmen en bewegen en van nieuwe dingen leren. We hebben twee juffen, juf Ada op maandag, dinsdag, woensdag en juf Geessiena op donderdag en vrijdag.

 

We werken in de klas met thema’s en zo’n  thema duurt gemiddeld 3 a 4 weken. Bij de keuze voor een thema maken we o.a. gebruik van de methode Schatkist. Daarbij hoort ook ons klassenvriendje Pompom.

 

’s Morgens bij binnenkomst mogen de kinderen vrij spelen. Wanneer alle kinderen er zijn, komt een klein groepje bij elkaar in de ‘kleine kring’ terwijl de anderen nog even verder spelen. In die kleine kring bespreken we dingen die bij het thema horen of we lezen een verhaaltje.  Daarna gaan we allemaal in de grote kring en beginnen we de dag met elkaar. We werken met veel vaste routines, dat biedt de kinderen veiligheid en vertrouwen.

Na de kring gaan we spelen en werken. Rond half elf hebben we pauze en genieten we van onze tussendoortjes. Misschien goed om te weten dat we hebben afgesproken dat we op dinsdag, woensdag en donderdag fruit eten. Na de pauze is er ruimte om lekker buiten te spelen. Tussendoor is er gelegenheid voor voorlezen, vertellen, spelletjes, e.d. Het middagprogramma biedt dezelfde afwisseling.

In principe gymmen we dit schooljaar op de maandag. Op dinsdag krijgen we Engelse les, voor groep 2 is er op woensdagmorgen een kring rond de letter van de week. Vanaf januari  werken we  met de ‘Koffer van Ikke’, een talige activiteit waarbij in elk geval de kinderen van groep 2 iets vertellen over zichzelf n.a.v. enkele meegebrachte voorwerpen die ze eerder zelf in de trolleykoffer hebben gedaan.  Verder doen we regelmatig aan techniek tijdens de techniekmorgens en….

 

Wat valt er veel te vertellen! We hebben ruimte te kort. Maar kom gerust een keertje kijken, iedereen is welkom!

Op cbs Sjaloom zijn we gecertificeerd om de Kanjertraining te geven, we mogen onszelf daarom Kanjerschool noemen.

Aan het eind van groep 8, krijgt elke leerling het Kanjerdiploma mee.

Op onze school is juf Anneke Verkerk onze Kanjercoördinator.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site: www.kanjertraining.nl

Hallo,

 Wij zijn groep 5/6. We zijn een groep met achttien kinderen en 1 juf.

We zijn een vrolijk stel bij elkaar.

We kunnen heel hard werken, maar we hebben ook veel plezier met elkaar.

 Dit zijn de kinderen in groep 5: Lara, Noa, Bas, Rian, Christiaan, Selina, Jelle, Tess en Jolien.

In groep 6 zitten Krijn, Marije, Marsha, Benthe, Selina, Thirza, Tessa, Amy en Robbie.

 

We zijn een fijne klas met kinderen die allemaal goed willen leren, werken, samenwerken en plezier maken.

 Onze is juf Anneke Verkerk, zij werkt de hele week in onze groep, behalve donderdagmiddag. Dan zitten de kinderen van groep 5 bij groep 3/4 en de kinderen van groep 6 bij groep 7/8. Op die middag wordt er (net als op maandagmiddag) gegymd.

 Samen met gym, vinden we de Kanjertraining het leukste vak. We leren hoe we ons moeten gedragen met de witte pet op. Dat betekent dat we zijn zoals we echt zijn. Eerlijk en oprecht.

We houden ons aan de Kanjerregels; we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas (zwarte pet), niemand lacht uit (rode pet) en niemand doet zielig (gele pet). We oefenen door te luisteren naar het verhaal van Mister Peanut, we doen opdrachten en vertrouwensoefeningen en we spelen uit hoe we in moeilijke situaties met elkaar omgaan.

 Oh ja, we hebben natuurlijk ook nog de vakken rekenen, taal, spelling, duolezen, aardrijkskunde, geschiedenis, Engels, verkeer, natuniek en nog veel meer.

 We werken niet altijd meer alleen aan onze tafels. We gebruiken ook andere werkvormen waarbij we samenwerken tussen beide groepen. Dit is veel leuker en doordat het afwisselender is, leren we er ook meer van!

Soms mag je erbij lopen en bewegen en samen praten en nadenken over een antwoord.

 Kijk maar eens naar de foto’s die bij onze groep horen. Zo kun je zelf zien wat voor een fijne klas wij zijn!

KANJERTRAINING

GROEP 1-2

AVES

GEEFT TALENT VLEUGELS

Cbs Sjaloom is één van de 36 scholen van de stichting Aves. Deze stichting verzorgt het basisonderwijs voor alle basisscholen in de Noordoostpolder, 1 school in Kampen en 1 in Vollenhove. Alle basisscholen zijn met elkaar verbonden, maar daarnaast allemaal een ‘eigen gezicht’. Scholen van Aves bedenken niet zo maar hun eigen plannen. Veel zaken zijn wettelijk voorgeschreven of binnen Aves afgesproken. Dit laatste wordt gedaan om de missie, de visie en de doelen van Aves te kunnen verwezenlijken..........lees meer over AVES.

Wat vinden anderen van cbs Sjaloom?

"

Cbs Sjaloom Rutten

 

Alle inhoud © 2019  Cbs Sjaloom - Rutten. Alle rechten voorbehouden.

Realisatie en ontwerp Rontwerp design

CONTACT INFO

Sportweg 54

8313 AR  RUTTEN

(0527) 262 544

cbssjaloom@aves.nl

www.desjaloom.nl

PAGINA NAVIGATIE

Home

Nieuws

Over ons

Informatie

Kalender

Contact

TERUGBEL VERZOEK