OVER ONS

WIE WIJ ZIJN

Grietje Captein

directeur (maandag, dinsdag en donderdag)

Petra de Jong  

IB-er en leerkracht groep 5-6 (maandag en dinsdag)

Ente van Veen

Onderwijsassistent (maandag t/m vrijdag - alleen de ochtenden)

Ada Groenendijk

leerkracht groep 1-2 (maandag-om de week, dinsdag en woensdag)

Geessiena Kuijper  

leerkracht groep 1-2 (maandag-om de week, donderdag en vrijdag)

Tineke Boone  

leerkracht groep 3-4 (maandag t/m donderdag)

Marieke Vos 

leerkracht groep 3-4 (vrijdag)

Anneke Visch

leerkracht groep 5-6 (maandag, donderdag en vrijdag)

Fenny van Brakel

leerkracht groep 7-8 (maandag t/m do-ochtend)

Manuela van den Bergh

Leerkracht groep 7-8 (do-middag en vrijdag)

Wij, Esther, Lise, Zeger, Thijs, Jan, Luuk en Twan zijn de kinderen van groep 3. Wij vinden het leuk en spannend om naar groep 3 te gaan.

We leren lezen, schrijven en rekenen. Dit doen we iedere dag. Natuurlijk mogen ze ook nog lekker spelen en dat zal meestal ‘s middags het geval zijn.

De methoden die we gebruiken in groep 3 zijn:

Veilig Leren Lezen – Kimversie , Pennenstreken en Pluspunt.

Groep 3 zit dinsdagmiddag en woensdagmorgen in combinatie met groep 1,2 en bij juf Ada en juf Ente.

Maandag 26 augustus beginnen we weer volop met het leren van de letters en woordjes. We leren de aangeleerde letters gelijk in blokschrift te schrijven.

Saar, Jelte, Melissa, Teije, Nieke en Sifra zijn de kinderen van groep 4.

In groep 4 leren we steeds meer. We hebben iedere dag rekenen (Pluspunt), taal (Staal), schrijven, lezen, tafels leren en werken op de computers. In groep 4 werken we met dagkaarten, gaan we naar gym, hebben we Verkeer, Engels, Techniek en Wereldoriëntatie.

Zoals u ziet is er genoeg te doen op CBS Sjaloom. Een school waar je als kind groeit, bloeit en zich thuis voelt.

Juf Boone is aanwezig in groep 3 en 4 op de maandag (de hele dag) ,dinsdagmorgen en donderdag ( de hele dag). Dinsdagmiddag en woensdagmorgen in groep 4, 5 en 6.

HET TEAM

Op cbs Sjaloom zijn we gecertificeerd om de Kanjertraining te geven, we mogen onszelf daarom Kanjerschool noemen.

Aan het eind van groep 8 krijgt elke leerling het Kanjerdiploma mee.

Op onze school is juf Anneke Visch onze Kanjercoördinator.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site: www.kanjertraining.nl

Hallo,

Wij zijn groep 5/6! We zitten met 15 kinderen in de groep. We zijn een vrolijk stel bij elkaar. We kunnen heel hard werken, maar we hebben ook veel plezier met elkaar.

Dit zijn de kinderen in groep 5: Alwin, Han, Carlijn, Jessie, Nienke en Stijn.

In groep 6 zitten Lara, Noa, Bas, Rian, Christiaan, Selina, Jelle, Tess en Jolien.

We zijn een fijne klas met kinderen die allemaal goed willen leren, werken, samenwerken en plezier maken.

Samen met gym vinden we de kanjertraining het leukste vak. We leren hoe we ons moeten gedragen met de witte pet op. Dat betekent dat we zijn zoals we echt zijn. Eerlijk en oprecht.

We houden ons aan de kanjerregels; we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas (zwarte pet), niemand lacht uit (rode pet), en niemand doet zielig (gele pet). We oefenen door te luisteren naar de verhalen, we doen opdrachten en vertrouwensoefeningen en we spelen uit hoe we in moeilijke situaties met elkaar omgaan.

Oh ja, we hebben natuurlijk ook nog de vakken rekenen, taal, spelling, lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, Engels, verkeer, natuniek en nog veel meer.

We werken niet altijd alleen maar aan onze tafels. We gebruiken ook werkvormen waarbij we samenwerken tussen beide groepen.

PERSONEEL

KANJERTRAINING

GROEP 1-2

Graag willen wij ons even voorstellen. Wij, Gijs, Skandar, Leon, Susan, Anouk, Lisanne, Sven, Sem, Anna, Diede, Amelie, Cas, Liz, Ilva, Elsa en Twan zijn een gezellige vrolijke groep kleuters. We zijn enthousiast en nieuwsgierig. Wij houden van spelen, praten en zingen, van gymmen en bewegen en van nieuwe dingen leren. We hebben drie juffen, juf Ada is er op dinsdag en woensdag  en juf Geessiena op donderdag en vrijdag. Op maandag wisselen zij elkaar af. En juf Ente is alle ochtenden in de klas.

 

We werken in de klas met thema’s en zo’n  thema duurt ongeveer  4 weken. Bij de keuze voor een thema maken we o.a. gebruik van de methode Schatkist. Daarbij hoort ook ons klassenvriendje Pompom.

 

’s Morgens bij binnenkomst mogen we spelen met dat wat we de vorige dag gekozen hebben. . Wanneer alle kinderen er zijn, komt een klein groepje bij elkaar in de ‘kleine kring’ terwijl de anderen nog even verder spelen. In die kleine kring bespreken we dingen die bij het thema horen of we lezen een verhaaltje.  Daarna gaan we allemaal in de grote kring en beginnen we de dag met elkaar. We werken met veel vaste routines, dat biedt de kinderen veiligheid en vertrouwen.

Na de kring gaan we spelen en werken. Rond half elf hebben we pauze en genieten we van onze tussendoortjes. Misschien goed om te weten dat we hebben afgesproken dat we op dinsdag, woensdag en donderdag fruit eten. Na de pauze is er ruimte om lekker buiten te spelen of spelletjes te doen in het speellokaal. Tussendoor is er gelegenheid voor voorlezen, vertellen, muziek, spelletjes, e.d. Het middagprogramma biedt dezelfde afwisseling.

In principe gymmen we dit schooljaar op dinsdagochtend. Ook hebben we al Engelse les op twee korte momenten in de week. Voor groep 2 is er op maandagmiddag een kring rond de letter van de week of het cijfer van de week. Ook doen we deze middag extra taal en rekenspelletjes met groep 2. Groep 2 is namelijk deze middag alleen in de klas want groep 1 heeft deze middag vrij. Vanaf het voorjaar werken we met de ‘Koffer van Ikke’, een talige activiteit waarbij in elk geval de kinderen van groep 2 iets vertellen over zichzelf n.a.v. enkele meegebrachte voorwerpen die ze eerder zelf in de trolleykoffer hebben gedaan. Verder doen we regelmatig aan techniek tijdens de techniekmorgens en….

 

Wat valt er veel te vertellen! We hebben ruimte te kort. Kom maar gerust een keertje kijken, iedereen is welkom!

GROEP 3-4

GROEP 5-6

GROEP 7-8

Hallo allemaal

Wij willen ons als groep 7/8 graag even aan jullie voorstellen:

In groep 8 zitten we met vier jongens en vier meiden: Lars, Johannes, Ruben, Charlie, Jill, Marith, Romy, en Iris.

In groep 7 zijn we met zijn negenen: Krijn, Robbie, Marije, Marsha, Thirza, Tessa en Benthe.

Met zijn allen hebben we het ontzettend leuk. Dit komt onder andere doordat we na elke vakantie nieuwe plaatsen in de klas krijgen, zo leren we met elkaar omgaan en leren we elkaar beter kennen.

We krijgen in heel veel verschillende vakken les; rekenen, taal, spelling, lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, natuniek, blits, nieuwsbegrip, Engels, muziek, gym, tekenen en handvaardigheid.

Onze juf vindt het nodig om ons op maandag huiswerk mee te geven en groep acht krijgt er ook nog eens op donderdag huiswerk bij. Het is niet altijd leuk om huiswerk mee te krijgen, maar wel leerzaam. We oefenen namelijk met werkwoordspelling. Daarnaast krijgt groep acht nog reken- en taalhuiswerk.

We hebben allemaal onze hobby’s; voetbal (kijken), paardrijden, gymnastiek, survivallen en nog heel veel andere leuke dingen.

Samen zijn we een ontzettend leuke Kanjerklas!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kom je toch gewoon eens langs?! Vinden we gezellig!

 

 

 

 

AVES

GEEFT TALENT VLEUGELS

Cbs Sjaloom is één van de 36 scholen van de stichting Aves. Deze stichting verzorgt het basisonderwijs voor alle basisscholen in de Noordoostpolder, 1 school in Kampen en 1 in Vollenhove. Alle basisscholen zijn met elkaar verbonden, maar daarnaast allemaal een ‘eigen gezicht’. Scholen van Aves bedenken niet zo maar hun eigen plannen. Veel zaken zijn wettelijk voorgeschreven of binnen Aves afgesproken. Dit laatste wordt gedaan om de missie, de visie en de doelen van Aves te kunnen verwezenlijken..........lees meer over AVES.

Wat vinden anderen van cbs Sjaloom?

"

Cbs Sjaloom Rutten

 

Alle inhoud © 2019  Cbs Sjaloom - Rutten. Alle rechten voorbehouden.

Realisatie en ontwerp Rontwerp design

CONTACT INFO

Sportweg 54

8313 AR  RUTTEN

(0527) 262 544

cbssjaloom@aves.nl

www.desjaloom.nl

PAGINA NAVIGATIE

Home

Nieuws

Over ons

Informatie

Kalender

Contact

TERUGBEL VERZOEK